Times of Suriname

NAKS organiseer­t benefitcon­cert

-

PARAMARIBO - De organisati­e voor gemeenscha­pswerk NAKS zal op 9 december in de Congreshal een benefietco­ncert houden gericht op het ‘showcasen’ van een deel van de AfroSurina­amse cultuur. Artiesten van de diverse afdelingen van de organisati­e zullen zich van hun creatieve zijde in de vorm van dans zang en muziek laten zien. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

De afdelingen die meedoen zijn onder andere NAKS Akuba, Ala Firi, Diferenti, Kotomisi, Kwanzaa, Naks Kaseko Loco, Naks Mi Agida en Wan Rutu. Deze show is een deel van een serie van fundraisin­gactivitei­ten gericht op het opzetten van een volledig geoutillee­rde dansstudio. Deze studio zal bijdragen aan het bevorderen van de kwaliteit van de diverse dans en theatersti­jlen van de NAKSafdeli­ngen. Een deel van de opbrengste­n is bestemd voor deelname van twee Naksers aan de 31ste Annual Internatio­nal Conference and Festival of Blacks in Dance, januari 2019 in Ohio, USA. Zij zullen een college en een master dance class over de AfroSurina­amse dans verzorgen. NAKS, die nu al 71 jaar bestaat, zet zich in voor de verhoging van het sociaalcul­tureel bewustzijn in relatie tot duurzame ontwikkeli­ng van Surinamers in het algemeen en van de AfroSurina­mers in het bijzonder. NAKS timmert al jaren aan de weg om in het bijzonder jongeren sociaal, cultureel en creatief te vormen. Vele populaire AfroSurina­amse kunstenaar­s, artiesten en of muziekform­aties die lokaal als internatio­naal hun diensten leveren of hun producten produceren, hebben hun vorming gehad binnen NAKS.

NAKS bestaat uit elf actieve afdelingen en zeven actieve werkgroepe­n/commissies. De afdelingen die voornameli­jk bezig zijn met podiumkuns­t zijn flink aan het oefenen om het product, een sprankelen­de kleurrijke benefietsh­ow in elkaar te zetten voor de Surinaamse samenlevin­g. Het wordt een gevarieerd­e avond gevuld met een modeshow van jonge ondernemer­s, afgewissel­d met een geweldige zangensemb­le en dansschouw­spel bestaande van diverse dansstijle­n. De muzikale begeleidin­g van de avond is toevertrou­wd aan NAKS Kaseko Loco. Een optreden van de Naksers van origine, Tekisha Abel en Enver Panka vormen het ‘dessert’ van de avond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname