Times of Suriname

Neonazi’s richten zich op prins Harry

- Andrew Dymock en Oskar Koczorowsk­i (inzet) en de poster die door Sonnenkrie­g Division is gemaakt. (Foto: DailyMail)

ENGELAND - Een Britse groep neonazi’s heeft opgeroepen om prins Harry om te brengen, omdat hij is getrouwd met iemand van ‘een gemengd ras’. Dat meldt de BBC.

De groep plaatste een poster van prins Harry met een pistool op zijn hoofd gericht, met de tekst ‘See ya later, race traitor’ (‘Tot ziens, rasverrade­r’). Op de voorgrond staat een hakenkruis.

De Britse omroep deed onderzoek naar de groep achter de oproep, Sonnenkrie­g Division, en zegt dat deze groep is opgezet door een Britse universite­itsstudent Andrew Dymock uit Bath. De 21-jarige ontkent elke betrokkenh­eid bij de groep. Een andere betrokkene die volgens de BBC propaganda voor de groep verspreidt, zou de zeventienj­arige Londense Oskar Koczorwosk­i zijn. Hij heeft niet gereageerd op de beschuldig­ingen van de BBC, al droeg hij een hoody met het logo van Atomwaffen Division toen hij uit zijn huis kwam. De extremiste­n zouden honderden boodschapp­en uitgewisse­ld hebben via een online game server.

De groep is een aftakking van de Amerikaans­e Atomwaffen Division, die terrorisme aanmoedigt en figuren als Adolf Hitler en Charles Manson als voorbeeld heeft. Hun groepsleid­er Brandon Russell werd veroordeel­d tot vijf jaar gevangenis­straf toen er bij een politie-inval materiaal in zijn huis werden gevonden om bommen mee te maken. De BBC heeft haar bevin dingen overgedrag­en aan de politie. Gisteren maakten media bekend dat de politie ondertusse­n de zeventienj­arige Londenaar, de 21-jarige man uit Bath en een achttienja­rige jongen uit Portsmouth heeft gearrestee­rd op verdenking van terrorisme. (De Telegraaf)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname