Times of Suriname

George W Bush haalt herinnerin­gen op aan overleden vader tijdens dienst

-

WASHINGTON Kopstukken uit de Amerikaans­e politiek waren in Washington bijeen voor de staatsbegr­afenis van George HW Bush, voormalig president van de Verenigde Staten. De dienst vond plaats in de Washington National Cathedral, waar onder anderen zijn zoon George W Bush heeft gesproken.

Bush was president van 1989 tot 1993. Hij overleed vrijdag op 94-jarige leeftijd. Zijn zoon en tevens voormalig president W Bush haalde tijdens zijn woordje herinnerin­gen op aan zijn vader en roemde zijn empathie. “Hij waardeerde karakter boven afkomst en zocht naar het goede in elke persoon”, aldus Bush in zijn speech. “Mijn vader geloofde sterk dat het belangrijk was om terug te geven aan de gemeenscha­p en het land. Hij zag dat het dienen van anderen je ziel verrijkte.” W Bush ging ook in op de persoonlij­kheid van zijn vader. “Hij hield van lachen, vooral om zichzelf”, sprak de voormalig president. “Hij kon plagen, maar nooit uit boosaardig­heid.”

Ook huidig president Donald Trump was aanwezig bij de dienst. Net als Barack Obama, Bill Clinton en Jimmy Carter, de laatste nog levende oudpreside­nten. Ook buitenland­se hoogwaardi­gheidsbekl­eders waren naar Washington gekomen, zoals de Duitse bondskanse­lier Angela Merkel en de Jordaanse koning Abdullah II. Het lichaam van Bush werd eerder deze week met het presidenti­ële vliegtuig Air Force One naar Washington gevlogen voor plechtighe­den en herdenking­en. Zo konden senatoren, maar ook Amerikaans­e burgers deze week afscheid nemen van Bush. Trump schreef op Twitter uit te kijken om tijdens de dienst samen te zijn met de familie Bush. “Dit is een dag waarop we een groot man vieren, die een lang en gerenommee­rd leven heeft gehad. Hij zal worden gemist.”

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname