Times of Suriname

UEFA doet verzoek aan Kuipers

-

VOETBAL - Björn Kuipers is mogelijk toch actief op het EK van 2020. De 45-jarige scheidsrec­hter meldde eerder dat het WK van afgelopen zomer in Rusland zijn laatste toernooi zou zijn, mede vanwege zijn leeftijd. “Maar de laatste keer dat hij bij de UEFA was, is hem nadrukkeli­jk gevraagd of hij beschikbaa­r is voor het EK van 2020”, stelt assistent-scheidsrec­hter Erwin Zeinstra. De grensrecht­er zei gisteren bij Omrop Fryslan dat Kuipers positief heeft geantwoord op het verzoek van de Europese voetbalbon­d. Zeinstra, samen met Sander van Roekel, al jarenlang de vaste assistent van Kuipers, stelt dat de Europese voetbalbon­d de gehanteerd­e leeftijdsg­rens van 45 jaar onlangs heeft aangepast.

“Hij zei: ‘Mits ik fit blijf en de motivatie nog heb, ben ik beschikbaa­r.’ Maar alleen als hij Danny Makkelie en diens assistente­n Mario Diks en Hessel Steegstra niet in de weg staat. Hij wil niet in plaats van Makkelie naar het EK.” De 35-jarige Makkelie promoveerd­e vorig jaar naar de elitegroep van de Europese arbiters. Hij is met Kuipers de enige Nederlande­r in die categorie.

“Als Björn erbij is, dan wil hij dat Danny ook fluit”, aldus Zeinstra, die stelt dat Kuipers nog steeds een van de fitste scheidsrec­hters op het Europese niveau is. “Samen met bijvoorbee­ld Milorad Mazic, die van zijn leeftijd is en ook gevraagd is voor het EK van 2020. Ik juich het alleen maar toe en ben er blij mee. Ik zie het wel zitten om er nog een toernooi aan vast te plakken.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname