Times of Suriname

PSG morst opnieuw punten in Ligue 1

- Kylian Mbappé van PSG wordt getackeld door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Paris SaintGerma­in is voor de tweede keer op rij tegen puntenverl­ies aangelopen in de Ligue 1. De koploper kwam niet langs Strasbourg.

Strasbourg vormde een plaag voor de regerende kampioen, want bij rust stond het 1-0 in het Stade de la Meinau. Vijf minuten voor de pauze kreeg Strasbourg op advies van de videoschei­dsrechter een strafschop na een handsbal van Thilo Kehrer. Kenny Lala ging achter de bal staan en maakte geen fout. De voorsprong kon moeilijk verdiend worden genoemd, omdat PSG de betere partij was. Les Parisiens genoten ongeveer zeventig procent balbezit en kregen diverse mogelijkhe­den om de score te openen: Kehrer en Adrien Rabiot kopten naast, Thomas Meunier mikte over en een vrije trap van Julian Draxler kon eenvoudig worden gepakt door de doelman. Thomas Tuchel greep bij de thee in en slachtoffe­rde Stanley N’Soki ten faveure van Kylian Mbappé. In de eerste paar minuten toonde PSG meteen dreiging.

Een kopbal van Kehrer werd gekeerd en een schot van Mbappé zeilde naast. Na een klein uur leek PSG dan toch langszij te komen, maar dat doelpunt van Cavani werd vanwege buitenspel afgekeurd. De tijd begon te dringen voor PSG en na kansen voor Moussa Diaby en Cavani was het na 71 minuten alsnog raak voor de bezoekers. Cavani mocht na een overtredin­g op Mbappé aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout: 1-1. Beide teams kregen hierna enkele kansen, maar er zou niet meer gescoord worden in Strasbourg. (Goal)