Times of Suriname

Vier op rij voor Leo Victor

-

VOETBAL - Leo Victor blijft winnen in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Woensdag in het Essedstadi­on werd Botopasi met 5-2 aan de kant gezet. Leo Victor staat door de overwinnin­g nu alleen aan kop met twaalf punten uit vier wedstrijde­n. Botopasi verloor voor de vierde keer op rij en staat op de vijftiende plaats met nul punten.

Zaken begonnen heel goed voor Leo Victor, dat veel beter was dan zijn tegenstand­er. Al in de vierde minuut was het Kareem Kwasie die het net vond, terwijl de jeugdige Brian Elshot in de dertiende minuut het tweede doelpunt maakte: 20. Leo Victor bleef het tempo van de ontmoeting domineren, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Dit zorgde ervoor dat Botopasi een buitenkans had om terug te komen in de ontmoeting en dat deed het ook. In de 39ste minuut verkleinde Alfredo Fonkel de achterstan­d: 21. In de resterende zes minuten werd er niet meer gescoord en Leo Victor ging met een voorsprong naar de kleedkamer­s.

In de tweede helft was het een gelijkopga­ande strijd, totdat Kwasie in de 60ste minuut zijn tweede doelpunt maakte. Hij bracht zijn aantal hiermee op vijf doelpunten. Leo Victor stoomde richting de overwinnin­g. Raynel Gambier kreeg zijn tweede gele kaart en Leo Victor moest verder met tien man. Botopasi begon dit uit te buiten, totdat het in de 79ste minuut gereduceer­d werd naar tien man. Melvin Pinas kreeg direct de rode kaart. Desondanks verkleinde Botopasi in de 83ste minuut de achterstan­d. Het bracht de spanning weer terug door een doelpunt van Sly Seedo. Botopasi gooide hierna alles in de aanval, maar het derde doelpunt viel maar niet. In de 88ste minuut gooide Ivanildo Misidjan zaken op slot door het vierde doelpunt te maken. Botopasi gaf het op. In blessureti­jd scoorde de ingevallen Saviero Gazon het vijfde doelpunt.