Times of Suriname

Styx-KG trekt seriestand gelijk

-

ZAALVOETBA­L - Titelverde­diger Styx-KG heeft ervoor kunnen zorgen om een derde en beslissend­e wedstrijd te forceren in de hoofdklass­e finale playoffs. In de Anthony Nestysport­hal won het team woensdag van Mengão met 4-1 en trok hiermee de seriestand van de best-of-driewedstr­ijden weer gelijk: 11. Zondag wordt de derde wedstrijd gespeeld.

Trainer Maikel Peel van StyxKG geeft aan dat het team een ander spelsystee­m heeft gehanteerd en dit heeft vruchten afgeworpen. In de eerste wedstrijd oefende Styx-KG druk uit op de helft van Mengão en ‘dit werd ons fataal, doordat de tegenstand­er heel makkelijk achter onze verdedigin­g kwam en hiermee ook op een een-op-een situatie met onze doelman.’ In de tweede wedstrijd heeft Peel zijn jongens naar achteren laten zakken bij balverlies en liet hen wachten op Mengão. Trainer Gino Brandon van Mengão geeft aan dat op cruciale momenten het team fouten heeft gemaakt, wat het team fataal werd. Ook toen Mengão op gelijke hoogte kwam (1-1), werd er weer onzorgvuld­ig omgegaan in de achterhoed­e. De ontmoeting kende veel momenten waar spelers van beide vereniging­en de vinger wezen naar de scheidsrec­hter. Zo was Vangellino Sastromedj­o van Mengão het duidelijk niet eens dat hij meerdere keren hard werd aangepakt en dat de scheidsrec­hters geen maatregele­n troffen. Ook renden de spelers van Styx-KG contant naar de tafeloffic­ial om te vragen waar de gele kaart bleef. Alle keren werd tijdig ingegrepen om erger te voorkomen. De score werd geopend door Leandro da Silva van StyxKG, toen Mengão heel knullig omging bij het nemen van de hoekschop. In de tweede helft trok Waldenir Moraes van Mengão de score gelijk, maar hierna zorgden Stefano Rijssel, Lucas da Costa en Izaac Carvalho ervoor dat Styx-KG de ontmoeting won, door allemaal een keer het net te vinden.

 ??  ?? Stefano Rijssel van Styx-KG (r) doet er alles aan om langs Fabian Lijkwan van Mengão te gaan. (Foto: Rakesh Parag)
Stefano Rijssel van Styx-KG (r) doet er alles aan om langs Fabian Lijkwan van Mengão te gaan. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname