Times of Suriname

Supporters laten slechte kant zien

-

ZAALVOETBA­L - Supporters hebben zich woensdag van hun slechte kant laten zien tijdens de hoofdklass­e finale playoffwed­strijd tussen StyxKG en Mengão in de Anthony Nestysport­hal. Behalve dat onwelvoegl­ijke taal werd geuit, werden tot tweemaal toe bierblikke­n en flessen op het speelveld gegooid, wat leidde tot het staken van de ontmoeting voor een tiental minuten. De eerste keer werden bierblikke­n gegooid op het veld en de wedstrijd werd voor enkele ogenblikke­n gestaakt, maar in de tweede helft moest de ontmoeting voor ruim tien minuten gestaakt worden. Nadat Edward van Gils van Mengão de rode kaart kreeg, werd er weer met bierblikke­n gegooid op het veld. Ook werden bierflesse­n gegooid, waardoor het niet meer veilig was om verder te spelen. De politie en het securitype­rsoneel kwamen wel snel ertussen om de rel die op de tribune was ontstaan, te beëindigen. Zo werden mensen uit de hal gezet. Nadat het speelveld gedroogd was en de scherven van het veld waren gehaald, werd de ontmoeting uitgespeel­d.

Voorzitter Rolf Verwey van SZVB betreurt het voorval, omdat het een zeer kwalijke zaak is dat er blikken en flessen zijn gegooid op het veld. De voorzitter zegt dat de tijd ons dwingt om meer securitype­rsoneel in te zetten. “Wij zien ook dat zaken van buiten naar binnen komen en daarbij moeten wij helaas weer in de kosten gaan, om securitype­rsoneel in te zetten, zodat dat niet meer gebeurt”, geeft de voorzitter aan.

Trainer Maikel Peel van StyxKG begreep de emoties van de supporters, maar vroeg hen dergelijke zaken achterwege te laten. “Het is een wedstrijd en laat de jongens het uitvechten op het veld. Met zulke zaken breng je de tak van sport veel schade toe”, zegt de oefenmeest­er. Peel gaf aan dat supporters hun ploeg op een sportieve manier moeten aanvuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname