Times of Suriname

Jongeren slaan ov-personeel het ziekenhuis in

-

AMSTERDAM Verschille­nde jongeren zijn in Amsterdam en Tilburg aangehoude­n voor de mishandeli­ng van personeel van openbaarve­rvoersbedr­ijven. De medewerker­s werden in beide gevallen belaagd nadat ze de daders aanspraken omdat die geen of een ongeldig vervoersbe­wijs hadden. Het gebeurde woensdag maar de politie bracht het gisteren naar buiten.

Op een metrostati­on in Amsterdam-West sloegen vijf jonge mannen een medewerker van vervoersbe­drijf GVB in elkaar. De man had hun aangesprok­en op het feit dat ze achter hem aan door het poortje liepen, zonder in te checken. De vijf zijn nog niet opgepakt, maar de politie onderzoekt de camerabeel­den ervan. De GVB’er moest naar het ziekenhuis. In Tilburg is een 17-jarige jongen opgepakt die zich agressief gedroeg tegen beveiliger­s op het station na een conflict over een ongeldig vervoersbe­wijs. Er ontstond een worsteling en op enig moment probeerde hij een van hen zelfs met een riem te slaan. Ook probeerde hij een beveiliger op het spoor te duwen.

De Amsterdams­e wethouder Verkeer en Vervoer, Sharon Dijksma, reageerde verbolgen op Twitter: “Ik hoop dat de daders snel worden gevonden en berecht! Onze publieke dienstverl­eners moeten vrij en veilig hun werk kunnen doen. Ze doen dat voor ons allemaal. Daar blijf je gewoon van af!!”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname