Times of Suriname

Zestigjari­ge vader vrijgespro­ken van beschuldig­ing seksueel misbruik

-

PARAMARIBO - Wakhidjan D (60) is gisteren vrijgespro­ken van de beschuldig­ing van seksueel misbruik van zijn twaalfjari­ge dochter. Rechter Danielle Karamatali kwam niet tot het bewijs. Zij motiveerde dat het meisje wisselende verklaring­en in haar voordeel aflegde.

De magistraat geeft aan dat uit de geneeskund­ige verklaring blijkt dat het kind geen maagd meer is, maar het is niet bekend wie de seksuele handelinge­n met haar pleegde. Deze zaak kwam aan het rollen toen de ouders erachter kwamen dat het meisje een relatie had met een jongen. Ze brachten haar naar de dokter, waar bleek dat zij geen maagd meer was. Dat meisje beschuldig­de in eerste instantie haar vriend, maar bij confrontat­ie met hem vertelde zij dat hij niets had gedaan. Daarna beschuldig­de zij haar vader. De vader verklaarde bij de politie dat hij het niet alleen heeft gedaan, maar ook anderen. Hij zei toen dat het kind bepaalde kleding niet mocht dragen en niet op straat mocht.

Bij de rechter-commissari­s vertelde de vader dat hij uit vrees bij de politie bekende. In de rechtszaal zei het meisje dat haar vader niets heeft gedaan. Zij vertelde dat zij boos was op hem, omdat hij haar vriend liet opsluiten en zij hem daardoor wilde pijnigen. Zij zei in de rechtszaal dat haar vriend haar ontmaagde. Toen haar vader was opgesloten, had het meisje het financieel moeilijk. De rechter zegt niet te kunnen werken met de wisselende verklaring­en van het meisje. De officier van justitie eiste twaalf maanden celstraf, waarvan negen voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van twee jaar. Advocaat Oscar Koulen zegt de vader te zullen adviseren het meisje naar een psycholoog te sturen voor begeleidin­g. Hij merkt op dat het kind eerst haar vriend bezwaarde en daarna haar vader. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname