Times of Suriname

Reizigers met openstaand­e verkeersbo­etes zullen land niet kunnen verlaten

-

PARAMARIBO - Personen die op de Johan Adolf Pengelluch­thaven op het punt staan te vertrekken, zullen vanaf 15 december eerst hun openstaand­e verkeersbo­ete moeten betalen, anders zullen ze niet kunnen vertrekken. Hoofdinspe­cteur Humphrey Naarden, hoofd van de PR-afdeling van het Korps Politie Suriname (KPS), waarschuwt daarom verkeersov­ertreders die gevonnist zijn door de verkeersre­chter om hun boetes alsnog te betalen.

De hoofdinspe­cteur legt uit dat hij opgemerkt heeft dat veel verkeersov­ertreders hun boetes niet willen betalen. Het is om die reden dat de afdeling ‘Automatisc­he Nummerplat­en Registrati­e Systeem’ (ANRS) besloten heeft ook op de luchthaven te staan, omdat deze overtreder­s ondanks hun vonnis en of boete toch op reis willen gaan. De ANRS is namelijk belast met het executeren van verkeersvo­nnissen. “De overtreder­s worden ter plekke aangehoude­n met als gevolg dat ze rechtstree­ks worden overgebrac­ht naar het Huis van Bewaring (Santo Boma) om hun hechtenis uit te zitten”, zegt de hoofdinspe­cteur.

Ter voorkoming aan de kant gezet te worden bij de paspoortco­ntrole doet de politie daarom een beroep op vertrekken­de passagiers om zeven dagen voor vertrek, van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 10.00 uur bij de afdeling ANRS te informeren of zij wel of geen verkeersvo­nnis op hun naam hebben. Maar niet alleen vertrekken­de verkeersov­ertreders zullen opgewacht worden op de luchthaven. Arriverend­e passagiers, die verkeersvo­nnissen op hun naam hebben staan, zullen na aankomst op de internatio­nale luchthaven geconfront­eerd worden met hun vonnis, waarna zij zullen worden opgeroepen om zich binnen drie dagen na aankomst op de afdeling ANRS te melden voor de afhandelin­g van hun zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname