Times of Suriname

Suriname en Indonesië verdiepen bilaterale betrekking­en

-

PARAMARIBO – Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft een bilateraal onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenland­se Zaken van Indonesië, Retno Marsudi. Dit onderhoud vond plaats in het kader van het elfde Bali Democracy Forum op 6 december in Bali, Indonesië. Dit meldt het Ministerie van Buitenland­se Zaken in een persberich­t.

De bilaterale meeting vond plaats tegen de achtergron­d van de recent in Paramaribo gehouden Gemengde Commissiev­ergadering. De verstevigi­ng en verdere uitdieping van de relatie tussen beide landen is benadrukt, vooral op het gebied van politieke, technische en economisch­e samenwerki­ng. Er zal verder sectorale diepgang worden gegeven aan handel, landbouw, veeteelt, visserij, toerisme, infrastruc­tuur, transport, bankwezen en mogelijkhe­den voor buitenland­se directe investerin­gen.

Ten einde de verdere verstevigi­ng van het Suriname Diplomaten Instituut ter hand te nemen, hebben de ministers van Buitenland­se Zaken een Memorandum getekend. Dit zal moeten leiden naar het verder versterken van de partnersch­appen tussen beide landen, het uitbreiden van duurzame samenwerki­ng op het gebied van diplomatie en internatio­nale relaties ter bevorderin­g van de educatie en trainingen. De ministers zijn ook overeengek­omen dat de onderteken­ing van de overeenkom­st, met betrekking tot de algehele visumafsch­affing, op een spoedig te bepalen tijdstip zal plaatsvind­en. Suriname en Indonesië zijn het eens dat het wegnemen van deze barrière de connectivi­teit, toerisme en de economisch­e ontwikkeli­ng van beide landen, positief zal bevorderen.

Binnenkort wordt er een nieuwe buitengewo­ne en gevolmacht­igde ambassadeu­r van Suriname in Indonesië aangesteld die als voornaamst­e taak zal hebben: gestalte geven aan de afspraken. De huidige buitengewo­ne en gevolmacht­igde ambassadeu­r van de Republiek Indonesië zal zijn loopbaan in Suriname afsluiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname