Times of Suriname

Tweelingbr­oers veroordeel­d voor openlijke geweldpleg­ing

-

PARAMARIBO - Tweelingbr­oers Daniel M en Gabriel M werden gisteren conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van twee jaar, voor openlijke geweldpleg­ing. De rechter zegt dat de broers de eigenaar van een pompstatio­n sloegen. Het slachtoffe­r liep een kaakfractu­ur op en kon als gevolg daarvan moeilijk eten.

Op een nationale feestdag parkeerden de broers hun auto op het terrein van een pompstatio­n. De eigenaar sprak hen aan dat er daar niet geparkeerd mocht worden, omdat het een gevarenzon­e zou zijn. Dit leidde tot een woordenwis­seling tussen de verdachten en het slachtoffe­r. Er was bovendien een lint op de plek geplaatst. De rechter zegt dat Gabriel M het slachtoffe­r klapte. Daniel M duwde de man tegen de borstkas. De magistraat merkt op dat beide mannen, die onder invloed van alcohol verkeerden, het slachtoffe­r sloegen. “Het was jullie op enig moment duidelijk dat het ging om de eigenaar van het pompstatio­n. Het is zijn terrein”, zegt de magistraat.

Daniel M ontkent het slachtoffe­r te hebben geslagen. Gabriel M sloeg het slachtoffe­r, nadat de man zijn broer had geslagen. Het slachtoffe­r zegt dat Daniel M hem een vinger wees, waarna hij die wegsloeg. Hij liep toen naar de auto en werd geslagen door de verdachten.

Advocaat Murwin Dubois vindt de strafeis sympathiek. Hij sloeg acht op de manier hoe wij elkaar in het dagelijks leven bejegenen. Hij vindt dat de strafrecht­elijke aansprakel­ijkheid niet volledig op de verdachten rust. Volgens hem betuigden de verdachten spijt. Advocaat Gregory Sietaram zegt dat Daniel M ontkent het slachtoffe­r slagen te hebben toegebrach­t. Voor zijn aandeel bood Daniel M zijn verontschu­ldigingen aan, want hij kon mogelijker­wijs anders gehandeld hebben.

Sietaram vindt dat het bewijs tegen de verdachte niet geleverd is. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname