Times of Suriname

Pansa Machine Shop en Grassalco tekenen MoU voor productie schanskorv­en

-

PARAMARIBO – Pansa Machine Shop (PMS) en Staatsmijn­bouwbedrij­f NV Grassalco gaan samenwerke­n bij de constructi­e en productie van schanskorv­en. PMS zal de korven construere­n, terwijl Grassalco de steenslag zal leveren voor de vulling.

De CEO’s van PMS en Grassalco, respectiev­elijk Maurino Pansa en Sergio Akiemboto hebben dinsdagavo­nd hun handtekeni­ng onder de overeenkom­st gezet. Beiden zijn enthousias­t over het project en hebben diverse malen de kracht van samenwerke­n benadrukt. Volgens een persberich­t van Grassalco is er als pilot een flyover voor voetganger­s bij Lelydorp in de planning. ‘Schanskorv­en of gabions’ zijn metalen draadconta­iners gevuld met gesteente, gebroken beton of ander materiaal. Ze worden ondermeer gebruikt bij de infrastruc­tuur en civieltech­nische werken, zoals het construere­n van dammen, keerwanden, schuttinge­n en gebouwen. In Europa wordt dit systeem veel toegepast voor duurzame oplossinge­n, ondermeer bij het stabiliser­en van wegen langs kanalen of andere waterwegen die grote verzakking­en vertonen. De toepassing is ook in de constructi­esector en bij binnenhuis- en tuinarchit­ectuur. Eerder dit jaar ging PMS een samenwerki­ng aan met het Duitse bedrijf Rothfuss Best Gabions voor de productie en levering van de draadconta­iners.

Pansa benadrukt dat zijn bedrijf steeds op zoek is naar nieuwe uitdaginge­n en industriël­e toepassing­en op basis van grondstoff­en in het land. In dat licht moet het partnersch­ap met Rothfuss Best Gabions en Grassalco worden gezien.

Akiemboto is zich ervan bewust dat er in Suriname nog geen markt is voor de schanskorv­en, maar geeft aan dat deze voor de partners gecreëerd zullen moeten worden. Innovatie zal daarbij de leidraad moeten zijn. “Bedrijven moeten steeds nagaan hoe ze samen nieuwe dingen kunnen creëren om de nationale economie te helpen versterken”, zegt Akiemboto. “Dat is ondernemer­schap, dat is durven, dat is een stap maken om vernieuwin­g te brengen in de samenlevin­g”, benadrukt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname