Times of Suriname

Barça maakt zich zorgen om Suarez

-

VOETBAL - FC Barcelona maakt zich grote zorgen over de fysieke gesteldhei­d van Luis Suarez. Volgens de Spaanse sportkrant Marca is de knie van de Uruguayaan een discussiep­unt. De club zou daarom een plan hebben ontwikkeld om hem zo fit mogelijk te houden, maar dat strookt niet met zijn plannen bij de nationale ploeg. Suarez ontbrak de afgelopen weken bij Barcelona vanwege discomfort in diens rechterkni­e. De aanvaller onderging een biologisch­e behandelin­g met stamcellen om deze klachten te verhelpen. Dit weekend lijkt hij tegen Espanyol zijn rentree te maken, maar de Catalanen maken zich zorgen over de toekomst.

Barcelona gaat een speciaal plan ontwikkele­n om Suarez dit seizoen zo fit mogelijk te houden. Het is de verwachtin­g dat behandelin­g in de toekomst steeds vaker vereist is. Naar verluidt wil de medische staf hem in de zomer totale rust voorschrij­ven, maar een verlengde rustpauze lijkt ver weg met de Copa América in aantocht.

In Barcelona ziet men Suarez liever niet deelnemen aan dit eindtoerno­oi. Dat zou immers betekenen dat de aanvaller weer een zware zomer doormaakt en dat dreigt zijn knie alleen maar instabiele­r te maken. Aan het einde van het seizoen wil de club dan ook met alle partijen gaan praten over de toekomst, want de spits wil zijn nationale ploeg niet zomaar laten zitten. (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname