Times of Suriname

Geen Consude-medaille bij atletiek

-

ATLETIEK - Suriname wist op het onderdeel atletiek geen medaille bij de atleten van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), als die van special olympics in de wacht te slepen tijdens de ZuidAmerik­aanse schoolspor­ten (Consude Games) in Peru. Chenelva Winamba eindigde in de 150 m finale op de achtste tevens laatste plek met een tijd van 19.86 seconden. Ze liep trager dan haar voorronde tijd van 19.54 seconden. Op het onderdeel verspringe­n meisjes eindigde Saisha Mac Andrew als vijfde met een sprong van 5.36 meter. Ze was slechts vijf centimeter verwijderd van een bronzen plak. Diejenn Aboikonie finishte als elfde op dit onderdeel met een sprong van 4.46 meter. Het totale veld bestond uit vijftien meisjes.

De special olympics-estafette 5x80 m bij de jongens werd volgens een nieuw formaat met een mix van drie special olympic-lopers en twee lopers van de atletiekbo­nd afgewerkt. De jongens finishten als vierde. De start van Suriname was heel goed en de selectie stond zelfs tweede na de eerste drie wissels. In de bocht en bij de laatste wissel ging het echter niet zo goed, waardoor de jongens in een tijd van 51.57 seconden finishten.

Bij de meisjes estafette 5x80 m finishten de SABlopers als vijfde in een tijd van 51.37 seconden. Special olympics meisjes deden niet mee op dit onderdeel, omdat zij niet beschikten over voldoende atleten (drie). De SAB-jongens liepen als laatste de 5x80 m estafette met een minder goede start, die resulteerd­e in een zevende plek in een tijd van 48.90 seconden.

Op het onderdeel kogelstote­n special olympics jongens eindigde Ronald Greene met een worp van 9.62 m als vierde, terwijl Xavier Maisie (7.68 m) en Chesron Egers (6.35 m) respectiev­elijk als elfde en vijftiende eindigden in een deelnemers­veld van zeventien atleten. Bij de meisjes finishte Keesja Liefden op dit onderdeel als zevende met een worp van 6.18 m en Tanisha Sabajo eindigde als elfde (5.07 m) in een deelnemers­veld van zestien personen. Bij het onderdeel verspringe­n jongens eindigde D’angelo Huisden als tiende met een sprong van 5.64 m in een deelnemers­veld van dertien atleten.