Times of Suriname

Lewandowsk­i geniet van rol als achtervolg­er

-

VOETBAL - De Poolse superspits Robert Lewandowsk­i is er zeker van dat Bayern München nog in staat is om Borussia Dortmund de komende maanden in te halen. Bayern München beleefde dit seizoen een uiterst roestige start, maar de topscorer zegt dat de regerende kampioen veel zin heeft om in de achtervolg­ing te gaan. Het eerste seizoen van Niko Kovac als trainer verloopt vooralsnog verre van vlekkeloos en Bayern slaagde er onlangs vier duels op rij niet in om te winnen nadat het nog wel goed van start ging met zeven ongeslagen wedstrijde­n. Bayern-onwaardige nederlagen tegen Hertha BSC en Borussia Mönchengla­dbach, plus remises tegen Augsburg, Freiburg en Fortuna Düssendorf zorgen er echter voor dat de gigant uit Beieren slechts op een vierde plaats staat. Vorige maand verloor men ook nog met 3-2 van concurrent Dortmund en de achterstan­d op de ploeg van Lucien Favre is al opgelopen tot negen punten. Lewandowsk­i, toch alweer goed voor zeven goals, gelooft echter dat Bayern het nu weer op de rit heeft en kijkt uit naar de uitdaging die zijn club wacht. “De afgelopen weken waren lastig”, begint hij zijn verhaal tegenover BILD. “We verloren punten op onkarakter­istieke wijze omdat we dachten dat alles even goed zou gaan als voorgaande jaren. We waren niet waakzaam, maar zijn nu weer op de juiste weg.”

De rol van achtervolg­er is Bayern de laatste jaren onbekend geraakt, maar ‘Lewa’ ziet het wel zitten. “Soms is het helemaal niet zo slecht om vanuit de tweede rij aan te vallen. We zijn blij om te kunnen jagen. De afgelopen jaren moesten we steeds achterom kijken en nu zien we dat er clubs boven ons staan. Dat zorgt voor meer druk en dan wil je nog meer doen. Het is makkelijke­r om te jagen dan om voorop te blijven”, waarschuwt hij de concurrent­ie uit Dortmund. “Vooral als je die ervaring niet hebt.” (Goal)

 ??  ?? De Poolse superspits Robert Lewandowsk­i is er zeker van dat Bayern München nog in staat is om Borussia Dortmund de komende maanden in te halen. (Foto: Goal)
De Poolse superspits Robert Lewandowsk­i is er zeker van dat Bayern München nog in staat is om Borussia Dortmund de komende maanden in te halen. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname