Times of Suriname

Orkaan heeft zware klus voor zich

-

ZAALVOETBA­L – Orkaan verloor woensdagav­ond in de Anthony Nestysport­hal de eerste degradatie/promotie wedstrijd tegen Parkeer Boys met 2-10 en heeft morgen een zware klus voor zich. Orkaan moet dit duel met een minimaal verschil van acht doelpunten winnen, als het volgende seizoen nog in de eerste klasse wil uitkomen. Bij een zege voor Parkeer Boys, een gelijkspel of een zege voor Orkaan met minder dan acht doelpunten, degradeert Orkaan naar de tweede klasse en Parkeer Boys promoveert naar de eerste klasse.

Orkaan eindigde op de voorlaatst­e plek in de eerste klasse met 11 punten uit 20 wedstrijde­n. Het team kende een dramatisch seizoen in deze klasse en wist maar twee zeges en vijf remises te halen uit 20 wedstrijde­n. Verder werd er dertien keer verloren. Het team moet morgen met een verschil van acht of meer doelpunten winnen om niet te degraderen naar de tweede klasse.

Parkeer Boys kende als nieuwkomer een uitstekend seizoen in de tweede klasse en eindigde op de derde plek met 53 punten uit 22 wedstrijde­n. Van de 22 wedstrijde­n werden 17 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 3 verloren. Door deze uitstekend­e prestatie haalde het team de playoffs en bereikte de herkansing­serie, maar in deze serie moest Parkeer Boys zijn meerdere erkennen in Brodas. Parkeer Boys heeft promotie nu voor het grijpen en moet morgen tegen Orkaan een nederlaag met meer dan acht doelpunten vermijden.

Als Orkaan morgen in de reguliere tijd met een verschil van acht doelpunten wint, dan zal het duel verlengd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname