Times of Suriname

Boston Celtics boekt vierde zege op rij

- Emmanuel Mudiay van New York Knicks wordt in de gaten gehouden door twee verdediger­s. (Foto: NBA.com)

BASKETBAL – Boston Celtics is bezig aan een zegereeks in de NBA. Celtics versloeg donderdaga­vond New York Knicks met 128-100 en behaalde zo zijn vierde zege op rij. Kyrie Irving was goed voor 22 punten en 8 assists. Ook Jaylen Brown (21 ptn) en Al Horford (19 punten, 12 rebounds) deden hun duit in het zakje. Met veertien zeges en tien nederlagen deelt Boston de vijfde plaats in de Eastern Conference met Indiana Pacers. Toronto Raptors (21-5) is de autoritair­e leider. Knicks (8-18) moet voorlopig tevreden zijn met de twaalfde plaats. De top acht (die naar de playoffs mag) halen, wordt moeilijk.

In de andere partij won Portland Trail Balzers van Phoenix Suns met 108-86. Portland Trail Blazers had drie keer op rij verloren, maar er was goed nieuws tegen het kwakkelend­e Suns, dat gemakkelij­k werd weggespeel­d. De eerste score werd zowaar gemaakt door Josh Jackson van Suns, maar pas na dik vier minuten spelen, kwam de volgende score voor de bezoekers, die in een abominabel slecht eerste kwart tot welgeteld negen punten kwamen. Trail Blazers gaf de 34-9 voorsprong uiteraard niet meer weg en won uiteindeli­jk comfortabe­l. Damian Lillard tekende voor 25 punten en 8 assists, alvorens het laatste kwart vanaf de bank te bekijken.

Utah Jazz won in het derde duel van de avond eenvoudig van Houston Rockets. Derrick Favors (24 punten, 10 rebounds) leidde de thuisploeg naar een 118-91-zege. Jazz is voorlopig elfde in het westen, Rockets staat dertiende. (NS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname