Times of Suriname

“Het is alles of niets”

-

ZAALVOETBA­L - “Het is alles of niets.” Dit waren de woorden van zowel trainer Gino Brandon van Mengão als Maikel Peel van StyxKG. Morgen in de Anthony Nestysport­hal zullen deze twee teams tegenover elkaar staan met het kampioensc­hap als hoofdprijs. De wedstrijd staat geprogramm­eerd voor 19.00 uur.

Brandon geeft aan dat de druk bij Styx-KG ligt, omdat het team de titelverde­diger is. Hij weet dat Styx-KG alles zal doen om kampioen te worden. Mengão moet ervoor zorgen dat het geen onnodige fouten maakt. Volgens Brandon maakte Mengão in de tweede wedstrijd drie fouten en allemaal zette Styx-KG om in doelpunten. Bij Mengão zal Edward van Gils niet van de partij zijn, want hij kreeg in de tweede wedstrijd de rode kaart en is daardoor geschorst. Mengâo werd voor het laatst in 2007 kampioen. In 2015, 2016 en 2017 was Styx-KG steeds beter en Mengâo moest hierdoor in deze drie jaren steeds genoegen nemen met het semikampio­enschap. In totaal heeft Mengâo al acht keer de hoogste prijs behaald.

Peel geeft aan dat net als in de tweede wedstrijd een strijdplan klaarligt. Hij geeft aan dat het team dat het minst in de fout gaat, met het kampioensc­hap ervandoor gaat. Hij geeft Mengão alle kansen om het kampioensc­hap te pakken, net als Styx-KG. “Het is 50-50”, zegt hij. Peel geeft aan dat het een droom van hem is om vijf keer op rij kampioen te worden met Styx-KG. Styx-KG is al elf keer kampioen geworden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname