Times of Suriname

Boca Juniors verliest beroep om reglementa­ire winst Copa Libertador­es

-

VOETBAL - Boca Juniors wordt definitief niet tot reglementa­ire winnaar van de Copa Libertador­es uitgeroepe­n. De Zuid-Amerikaans­e voetbalbon­d Conmebol heeft het verzoek van de club uit Buenos Aires vrijdag ook in beroep afgewezen. De uitspraak houdt in dat Boca Juniors zondag definitief in Madrid om het ZuidAmerik­aanse kampioensc­hap moet spelen tegen rivaal en stadgenoot River Plate. De return wordt in Santiago Bernabéu gespeeld.

Boca wilde tot winnaar worden uitgeroepe­n vanwege de ongeregeld­heden voorafgaan­d aan de uiteindeli­jk afgelaste return van de ‘Superclási­co’ op 24 november. Verschille­nde spelers van Boca raakten gewond nadat hooligans van River Plate de spelersbus hadden bekogeld.

Om nieuw geweld te voorkomen, besloot de Conmebol onlangs de finale buiten Argentinië te laten spelen. Ruim 2.500 Spaanse agenten zijn zondag in Madrid paraat om de wedstrijd zonder problemen te laten verlopen.

Het eerste duel tussen de aartsrival­en eindigde in 2-2. De winnaar van de finale doet later deze maand mee aan het WK voor clubs, dat van 12 tot en met 22 december in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden. De zes winnaars van de continenta­le bekertoern­ooien en de kampioen van het organisere­nde land krijgen een ticket voor het WK. Real Madrid is als winnaar van de Champions League al zeker van deelname. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname