Times of Suriname

Buurtbewon­ers Lelydorp zijn wachten op regering beu

-

PARAMARIBO - Buurtbewon­ers van Lelydorp zijn het wachten op de overheid om het slechte wegdek aan te pakken, al beu. Zij hebben op eigen initiatief de afgelopen week de rioleringe­n en wegen aangepakt die er slecht aan toe waren. Volgens Edward Redjopawir­o, voorzitter van het Gotong Royong Collectief, is de organisati­e al maanden bezig om het probleem van de straten aan te kaarten bij de overheid. Echter, de overheid heeft tot nu geen notitie genomen.

In Lelydorp moeten bijkans 23 wegen gerehabili­teerd worden. Bewoners hebben daarom besloten op eigen initiatief alvast te beginnen met een deel van het werk. De buurtbewon­ers hebben zelf de lozingen schoongema­akt en zand gekocht om grote gaten in de weg te dichten. Ook zijn bermen schoongema­akt.

Redjopawir­o zegt dat het de afgelopen dagen weer heeft geregend, vandaar dat zij hebben besloten om alvast de Libanonweg en Verlengde Van Hattemweg aan te pakken. Om een bijdrage te kunnen leveren voor betere wegen, is het voorstel aan de overheid gedaan om in samenwerki­ng met de buurtbewon­ers, de zandwegen te bestraten, echter is tot nu toe een reactie van de overheid uitgebleve­n. De voorzitter zegt dat de bewoners van dit gebied het Gotong Royong Collectief benaderden, zodat die zich blijft oriënteren over de slechte staat van de wegen en de waterhuish­ouding. De andere wegen zijn nog onbegaanba­ar.

De buurtbewon­ers zijn al moe om met hun voertuigen over deze wegen te rijden. Het collectief wordt elke keer door buurtbewon­ers benaderd, omdat zij hun voertuigen steeds naar de maak moeten brengen. De mensen hopen nog steeds dat de regering de problemen aanhoort en iets doet aan de slechte wegen te Lelydorp.

Intussen probeert men wel zoveel mogelijk op eigen initiatief het probleem tijdelijk te verhelpen.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname