Times of Suriname

Verliefde neef krijgt vier jaar celstraf voor verkrachti­ng

-

PARAMARIBO – Sercinio A (20) verdwijnt voor vier jaar achter de tralies voor het verkrachte­n van zijn twaalfjari­ge nicht. De rechter heeft hem conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d. Zij motiveerde dat er sprake was van geweld.

Het slachtoffe­r verklaarde dat Sercinio A haar sloeg, als zij weigerde seks te hebben. Zij werd gedwongen tot seks. Het meisje vertelde een leerkracht over het misbruik. De rechter vindt dat de man in plaats van beschermin­g te bieden aan het kind, haar beschadigd­e.

Op 28 januari deed de moeder van het meisje aangifte. In deze zaak werd ook de leerkracht van het slachtoffe­r gehoord. Het meisje kon het seksuele misbruik niet meer aan en lag de hele tijd over in de klas. Zij vertelde dat de neef dreigde naaktfoto’s van haar op social media te zullen plaatsen. Het slachtoffe­r dat meerdere malen seksueel is misbruikt, wees aan waar het gebeurde. Dit misbruik had effecten op haar schoolpres­taties. Sercinio A gaf haar meerdere malen geld. Advocaat Shefani Amirkhan pleitte dat Sercinio A toegaf meerdere keren seks te hebben gehad met het meisje, maar dat het niet tegen haar wil gebeurde. Hij kreeg in augustus 2017 voor het eerst seks met het kind, omdat zij hem vroeg. Hij was verliefd op haar en kocht zelfs een ring voor haar. Hij had een relatie met het meisje. Amirkhan twijfelde aan een groot deel van de verklaring­en van het meisje. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname