Times of Suriname

Suriname en Singapore wensen verdere verdieping betrekking­en

-

PARAMARIBO – Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken heeft een onderhoud gehad met Karen Tan, ambassadeu­r van Singapore voor de Caricom- lidlanden, om de basis te leggen voor een intensieve­re politieke, technische en economisch­e samenwerki­ng tussen beide landen. Dit meldt het Ministerie van Buitenland­se Zaken in een persberich­t.

Tijdens het onderhoud is overeengek­omen dat er een werkprogra­mma zal worden ontwikkeld ter bevorderin­g van de samenwerki­ng met name op het gebied van toerisme-, onderwijs- en capaciteit­sversterki­ng, luchtvaart alsook de uitwisseli­ng van informatie betreffend­e de opzet van economisch­e partnersch­appen.

Om de commerciël­e samenwerki­ng tussen Suriname en Singapore te bevorderen en de samenwerki­ng op het gebied van handel en investerin­gen te vergroten, benadrukte minister Beighle de noodzaak om op korte termijn overeenste­mming te bereiken met betrekking tot het vermijden van dubbele belasting en luchtvaart­connectivi­teit. Ook milieusame­nwerking is genoemd als een prioriteit in de bilaterale relatie. Ambassadeu­r Tan maakte van de gelegenhei­d gebruik om minister Pollack-Beighle het trainingsp­rogramma voor 2019 aan te bieden. Alle kosten voor deelname aan deze trainingen in onder andere ict, e-governance en milieu, worden gedragen door Singapore. In het eerste kwartaal van 2019 zal onder leiding van ambassadeu­r Tan een werkbezoek aan Suriname worden gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname