Times of Suriname

Aanvullend onderzoek naar toedracht schietpart­ij Winterswij­k en rol politie

-

WINTERSWIJ­K-De politie is een groot onderzoek gestart op meerdere plekken in Winterswij­k. In het weekend zijn daar bij een schietinci­dent meerdere gewonden gevallen.

De politie kreeg een melding binnen dat er onder meer een voordeur was vernield bij een woning aan de Keizersdwa­rsweg. De melder zei dat de daders in een auto waren vetrokken, maar hadden gedreigd terug te komen. Daarop besloot de politie naar het huis te gaan en keken andere agenten in verschille­nde politieaut­o’s in de regio uit naar de desbetreff­ende auto. Toen agenten aankwamen bij de woning, kwam er een auto aanrijden en werd er geschoten. Een agent raakte daardoor lichtgewon­d, waarna de verdachten opnieuw vluchtten.

Korte tijd later zagen andere agenten de desbetreff­ende auto rijden over de Rondweg West. Ze hebben de auto laten stoppen en bij het aanhouden van de bestuurder zijn er waarschuwi­ngsschoten gelost door de politie. In de auto bleek een zwaargewon­de vrouw met een schotwond te zitten. Het slachtoffe­r is met een traumaheli­kopter naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of de vrouw gewond is geraakt door de politieact­ie. Er is een onderzoek ingesteld naar het vuurwapeng­ebruik van de agenten.

Nog weer andere agenten zagen bij de Europalaan een man lopen die ook gewond was. Ook deze man is aangehoude­n als verdachte. Hij is behandeld aan zijn verwonding­en. Op welke manier hij betrokken is, is niet bekend. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is bij de woning en op de andere plekken. Ook wordt onderzocht wie er op de agent heeft geschoten. Er zijn nog twee andere mannen in de woning aangehoude­n.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname