Times of Suriname

PSG komt met statement

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in hekelt in een verklaring de berichtgev­ing van L’Equipe. De Franse krant schreef vrijdagavo­nd dat de kampioen van de Ligue 1 zich gedwongen ziet om Neymar of Kylian Mbappé te verkopen om UEFA-sancties te voorkomen.

Volgens L’Equipe ziet PSG de bui al hangen nu de Europese voetbalbon­d een onderzoek is begonnen naar de club, omdat het de Financial Fair Playregels niet zou naleven. In de verklaring slaat PSG hard terug en spreekt het van ‘belachelij­ke’ en ‘onjuiste’ beweringen. PSG verwijst ook naar een bericht van vorige week, waarin stond dat de club ‘malaise Cavani’ zou willen lozen.

“Men probeert een klimaat van grote spanningen tussen club en media te creëren en PSG plaatst daarom, opnieuw, vraagteken­s bij de intellectu­ele eerlijkhei­d en de motieven van de redactie van L’Equipe als het gaat om berichtgev­ing over PSG”, zo valt te lezen. Volgens de club zijn ‘voorbeelde­n overvloedi­g van berichten waarin de krant een schadelijk­e atmosfeer wil verspreide­n.’

“Geconfront­eerd met de desinforma­tie van L’Equipe en de nietaflate­nde pogingen om het imago van de club te ondermijne­n, benadrukt Paris Saint-Germain, de meest populaire en meest succesvoll­e club in Frankrijk, opnieuw de wens om verder te willen en om in goed vertrouwen de dialoog aan te blijven gaan. “Maar alleen met gesprekspa­rtners die van goede wil zijn”, luidt de waarschuwi­ng. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname