Times of Suriname

Torreira goud waard voor Arsenal

-

VOETBAL - Arsenal heeft zaterdag op het nippertje een overwinnin­g geboekt op Huddersfie­ld Town. The Gunners kwamen lange tijd niet voorbij de laagvliege­r, maar in de slotfase bracht Lucas Torreira het Emirates Stadium in extase met een omhaal: 1-0

Arsenal had weliswaar een duidelijk overwicht voor eigen publiek, maar deed daar te weinig mee. Niettemin dacht de thuisploeg vlak voor rust te scoren via Alexandre Lacazette, die een dramatisch­e terugspeel­pass van ex-PSV’er Mathias Jørgensen bestrafte, doelman Jonas Lössl omzeilde en raak schoot. Omdat hij echter buitenspel stond in de daaraan voorafgaan­de spelsituat­ie, werd het doelpunt geannuleer­d. Even daarna had Lössl een fantastisc­he redding in huis op een afstandssc­hot van Torreira en dus bleef het voor rust bij 0-0.

Vijf minuten na rust moest Arsenal-keeper Bernd Leno ingrijpen na een schot van Alex Pritchard, terwijl PierreEmer­ick Aubameyang na 62 minuten een goede kopkans miste. Arsenal had het lastig, terwijl de tijd begon te dringen. Veel aanspraak op een overwinnin­g maakte de thuisploeg niet. Het team van Unai Emery ontbeerde de creativite­it om zich een weg te banen door de achterhoed­e van Huddersfie­ld. Zeven minuten voor tijd mocht het thuispubli­ek toch opveren, want Torreira scoorde van dichtbij met een omhaal. De zomeraanko­op, die vorige week ook al scoorde tegen Tottenham Hotspur (4-2), rondde heerlijk af op aangeven van Aubameyang: 1-0.