Times of Suriname

Manchester United wint weer eens

-

VOETBAL - Na twee achtereenv­olgende gelijke spelen heeft het kwakkelend­e Manchester United zaterdagmi­ddag weer eens een zege geboekt. Rode lantaarndr­ager Fulham was kansloos op Old Trafford: 4-1. Al in de dertiende minuut moest Fulhammana­ger Claudio Ranieri de hoop om zaterdag die reeks te beëindigen, laten varen. Ashley Young goochelde wat op links, dolde daarbij Denis Odoi en joeg de bal met een diagonaal schot in het dak van het doel. Er ontstond een katen-muisgevech­t: Fulham had bijna niets in te brengen tegen het dominante Manchester United, dat vaak de flanken zocht. Uit een zo een aanval ontstond na een klein half uur ook de 2-0. Marcus Rashford legde de bal klaar voor Juan Mata, die eenvoudig binnentikt­e. Romelu Lukaku fungeerde vlak voor rust als laatste schakel in een indrukwekk­ende aanval met hoofdrolle­n voor Jesse Lingard en Mata: 3-0.

De ploeg van Mourinho speelde in de tweede helft in een lagere versnellin­g en stond na 67 minuten zelfs de 3-1 toe. Aboubakar Kamara maakte geen fout vanaf de strafschop­stip nadat hij even daarvoor zelf was neergelegd door Ander Herrera. Een freewheele­nd United speelde het duel rustig uit en maakte er via Rashford zelfs 4-1 van. Doelman Sergio Rico liet zich lelijk verrassen door de pegel van de internatio­nal, waardoor United voor het eerst dit Premier Leagueseiz­oen vier keer scoorde in een Premier Leagueweds­trijd.