Times of Suriname

Delegatie Consude Games arriveert met twee medailles

-

SPORT – De Surinaamse delegatie van de Consude Games bestaande uit ruim 90 sporters, is gisteren gearriveer­d in Suriname. De delegatie keerde terug met twee medailles uit Arequipa, Peru.

De eerste medaille op deze spelen werd behaald door judoka Ezra Bouwer. Hij was woensdag goed voor het bronzen plakje in de gewichtskl­asse 53 kilogram. Deze klasse bestond uit zeven deelnemers. Hij startte zijn missie met een nederlaag tegen de latere kampioen Ernane Ferreira Neves da Silva. De Braziliaan won door middel van een ippon. Bouwer herstelde zich en versloeg de Chileen Ian Lianquinao, die wegens drie shido’s (strafpunt red.) werd gediskwali­ficeerd. In de strijd om het brons had Bouwer veel moeite met Iziah White uit Bonaire. De eilander bleek fysiek sterk en nam een 1-0 voorsprong. Na twee shido’s tegen zich te hebben gehad, leek Bouwer het brons mis te zullen lopen. De Surinaamse judoka verraste zijn tegenstand­er halverwege de strijd echter met een ippon en maakte het karwei af.

De tweede medaille werd vrijdag behaald door Imaan Kalidjo. Hij legde beslag op de zilveren medaille op het onderdeel schaken. De schaaksele­ctie viel als team niet in de prijzen en eindigde op de zesde plek.

Consude Games is de ZuidAmerik­aanse Schoolspor­t Spelen. Hieraan doen studenten tussen 12 en 14 jaar mee. Suriname participee­rde in acht takken van sport en nam voor de zevende keer deel aan dit toernooi. Behalve judo en schaken nam Suriname ook deel aan de onderdelen: atletiek, basketbal, tafeltenni­s, zaalvoetba­l, zwemmen en volleybal.

In 2019 worden deze spelen in Suriname gehouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname