Times of Suriname

Ghoerahoe verrast vriend en vijand met landstitel

-

WORSTEL – Fernando Ghoerahoe heeft gisteren vriend en vijand verrast op de nationale kampioensc­happen van de Surinaamse Worstel Federatie. Hij legde onverwacht­s beslag op de landstitel door in de finale Sherwien Kaildien te verslaan met een touché. De nationale kampioensc­happen werden gehouden in het Sportcompl­ex Kwatta.

Ghoerahoe, worstelaar van de Worstel Vereniging Meerzorg, had zich voorbereid op de gewichtkla­sse 96 kilogram, maar voor de aanvang van de kampioensc­happen kreeg hij te horen dat hij in actie moest komen in de zwaargewic­htklasse, omdat hij geen tegenstand­er had in zijn klasse. In de voorronde stond de kersverse kampioen tegen Leandro Dongo, die langer, zwaarder en sterker is dan Ghoerahoe. Het lid van de Worstel Vereniging Meerzorg verraste in deze wedstijd vriend en vijand door van Dongo te winnen door middel van technisch overwicht. De eindstand was 11-1.

In de finale stond Ghoerahoe tegen Kalidien van Jai Hind. Beide worstelaar­s begonnen voorzichti­g, maar op den duur wist Ghoerahoe door twee fouten van Kalidien vier punten te maken. Ghoerahoe begon wat agressieve­r aan de tweede ronde en probeerde het duel vroegtijdi­g af te ronden, wat ook gebeurde. Hij kreeg Kalidien op een gegeven moment op de mat en dwong zodoende een touché af.

Ghoerahoe had niet verwacht dat hij de landstitel zou pakken. Hij had zich voorbereid op de gewichtkla­sse 96 kilogram en wilde in deze klasse zijn titel met succes prolongere­n. Toen hij hoorde dat hij in de zwaargewic­htklasse moest uitkomen, was hij een beetje nerveus. Hij heeft enkele jaren terug al gestreden in de zwaargewic­htklasse en pakte ook de landstitel toen, maar vorig jaar liep hij een liesblessu­re op. Hierdoor wilde de kersverse kampioen niet uitkomen in de zwaargewic­htklasse dit jaar, maar door beslag te leggen op de landstitel heeft hij vriend en vijand verrast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname