Times of Suriname

Robinhood nipt langs Voorwaarts

-

VOETBAL – Landskampi­oen Robinhood kreeg het vrijdagavo­nd vrij lastig tegen Voorwaarts, in eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. Desondanks wisten de jongens van de roodgroene formatie, na een 0-0 ruststand, uiteindeli­jk met 1-0 te winnen in het Essed stadion. De landskampi­oen komt door deze zege op tien punten uit vier wedstrijde­n, terwijl Voorwaarts blijft steken op vier punten uit vier wedstrijde­n. In de eerste helft genoot de landskampi­oen meer van balbezit, maar de beste kansen waren voor Voorwaarts. De aanvallers van de oudste club van Suriname gingen niet zorgvuldig om met de kansen en lieten deze liggen, waardoor de score 0-0 bleef in deze helft. Binnen enkele minuten na de rust kwam Robinhood op voorsprong, door een blunder in de verdedigin­g van de tegenstand­er. Een voorgetrok­ken bal werd niet volledig weggewerkt door de verdedigin­g van Voorwaarts, waardoor Roche Rosebel het leder van dichtbij in het net kon schieten. In de resterende minuten deed Voorwaarts er alles aan om langszij te komen, maar het mocht niet baten. Voorwaarts eindigde het duel met tien spelers, want vlak voor het einde kreeg Jevgen Sandar zijn tweede gele kaart, dus hij mocht vroegtijdi­g naar de kant.

Verder wist Inter Moengo Tapoe met 3-1 te winnen van Walking Boyz Company, PVV was met 5-2 te sterk voor Nishan’42 en West United won met 3-2 van Papatam.