Times of Suriname

River Plate legt beslag op Copa Libertador­es

-

VOETBAL - River Plate heeft beslag gelegd op de Copa Libertador­es. De tweede finaleweds­trijd tegen Boca Juniors werd in Santiago Bernabeu pas na verlenging beslist: 3-1.

De eerste wedstrijd tussen River Plate en Boca eindigde vorige maand in een 2-2 gelijkspel. Het tweede duel werd een keer uitgesteld vanwege noodweer en een keer door wangedrag van River Plate-fans. De ZuidAmerik­aanse voetbalbon­d besloot de wedstrijd in het stadion van Real Madrid te laten spelen.

De beladen wedstrijd tussen de rivalisere­nde ploegen ging in de eerste helft gelijk op. Na enkele kansen gemist te hebben, haalde Boca Juniors vlak voor rust de trekker over. Boca neutralise­erde een aanval van River Plate en sloeg in de omschakeli­ng genadeloos toe via Darío Benedetto: 1-0. De tegentreff­er was voor River Plate het startseizo­en om extra gas bij te geven. Gesteund door duizenden supporters zocht de ploeg naar de gelijkmake­r. Die viel in de 68ste minuut. Lucas Pratto rondde prachtig af na een schitteren­de combinatie met zijn ploeggenoo­t. In de blessureti­jd kreeg Bocaverded­iger Wilmar Barrios zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg in de verlenging het met een man minder moest doen. Uitdoelpun­ten tellen niet in de Copa Libertador­esfinale. Vroeg in de tweede helft van de verlenging maakte Juan Fernando Quintero namens River Plate een van de belangrijk­ste doelpunten uit zijn carrière door zijn ploeg prachtig op voorsprong te schieten. Daarna werd Carlos Tevez ingebracht om namens Boca gelijk te maken: in de blessureti­jd van de verlenging was de ploeg dicht bij de gelijkmake­r, maar het schot belandde op de paal. In de allerlaats­te minuut maakte River Plate het beslissend­e doelpunt: 3-1. (VP)