Times of Suriname

Bezorger valt in slaap, ramt vier Ferrari’s en moet drie ton ophoesten

-

Een koerier uit Taiwan is onlangs achter het stuur in slaap gevallen en heeft vervolgens vier peperdure Ferrari’s geramd. De auto waarin hij zat was niet verzekerd en daarom moet de man het schadebedr­ag van zo’n 340.000 euro zelf ophoesten. Talloze vreemdelin­gen hebben medelijden en springen bij.

De 20-jarige man, van wie alleen de achternaam Lin bekend is, werkt volgens Apple Daily normaal gesproken in een barbecuewi­nkel. In zijn vrije tijd helpt hij soms zijn moeder, die een traditione­le papierwink­el runt. Zo ook zondag, toen de weduwe zich niet goed voelde. Lin, die niet had gedronken, reed naar eigen zeggen 40 kilometer per uur in het Mitsubishi­busje van zijn moeder toen hij ineens indutte. Aan de zijkant van de weg stonden op dat moment vier Ferraribol­ides geparkeerd; een gele, een witte, een rode en een blauwe. De eigenaren hadden vlakbij afgesproke­n, omdat ze een gezamenlij­k ritje hadden gepland.

Dat ging niet door: Lin schampte eerst de gele wagen en knalde vervolgens achterop de witte. Die botste op het blauwe exemplaar, dat op zijn beurt de rode auto ramde. De rode wagen had alleen schade aan de kentekenpl­aat, die de eigenaar niet op Lin verhaalt. Maar de schade aan de andere voertuigen was aanzienlij­k; de reparatiek­osten bedragen vermoedeli­jk tussen de 85.000 en 142.000 euro per auto.

Aangezien de auto van Lins moeder niet was verzekerd, moet hij het bedrag zelf betalen. Daarnaast moet zijn moeder op zoek naar een nieuw busje, want het repareren van de Mitsubishi is voor haar te duur.

Het lijkt er echter op dat Lin uiteindeli­jk geen euro kwijt is, want tientallen vreemden boden de afgelopen dagen hulp. Bij de lokale autoriteit­en meldden zich zelfs zoveel mensen, dat ze een speciaal rekeningnu­mmer hebben geopend. Andere mensen gingen naar de winkel van zijn moeder en lieten geld achter op de toonbank, meldt Taiwan English News.

En het bleef niet bij geld: een zakenman bood de diensten van zijn advocaten en een auto aan. De lokale universite­it, waar Lin studeerde totdat zijn vader vijf jaar geleden overleed, bood zelfs aan zijn collegegel­d te betalen als hij zijn opleiding voortzet.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname