Times of Suriname

Mr Hubert Stichting kan nieuwe kinderen niet opvangen

-

PARAMARIBO - Mr Hubert Stichting kan momenteel geen nieuwe kinderen met een dubbele beperking opvangen. Saliema Jahangier, directeur van de stichting, zegt dat er geen ruimte is en geen begeleidst­ers zijn om voor deze kinderen te zorgen.

Jahangier vertelt dat de stichting telefoontj­es binnenkrij­gt van familieled­en, die de zorg thuis niet meer kunnen dragen van kinderen met een dubbele beperking. “De meeste kinderen wonen bij gezinnen die niet meer voor hen kunnen zorgen vanwege financiële problemen. Daarom willen zij deze kinderen plaatsen bij de stichting”, zegt Jahangier. Daarnaast krijgt de stichting ook aanvragen van het Ministerie van Sociale Zaken. “Wij weten dat deze behoefte om voor deze kinderen te zorgen heel groot is”, zegt de directeur.”

Jahangier zegt graag te willen uitbreiden om nieuwe kinderen met een dubbele beperking op te vangen. Echter, de stichting is financieel niet in staat om dat momenteel te doen. De stichting is verantwoor­delijk voor de zorg van kinderen met een dubbele beperking. “Deze kinderen vereisen veel aandacht en moeten haast in alles begeleid worden”, zegt Jahangier.

MTP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname