Times of Suriname

Verdachten 2344,5 kilo drugszaak in beeld

-

PARAMARIBO - De politie zei op een zaterdag gehouden persconfer­entie dat er in totaal 2344,50 kilogram cocaïne in 94 zakken werd onderschep­t in een container met rijst, op 8 januari. De container zou worden verscheept naar Europa.

De politie stuitte op de drugs na een melding van de Port Control Unit en de Hondenbrig­ade. De Port Control Unit maakte een analyse en scande die als risicocont­ainer. Volgens waarnemend korpschef Roberto Prade zijn er al verdachten in beeld gebracht, maar er zijn nog geen aanhouding­en verricht. Op de vraag waarom er nog geen verdachten zijn aangehoude­n, gaf hij geen antwoord, omdat het om onderzoeks­belang gaat. Hij gaf aan dat het onderzoek nog loopt. Intussen zijn vier personen gehoord, maar niemand heeft de status van verdachte gekregen. Een speciaal team dat is ingesteld, is bezig met het onderzoek. Behalve de container waarin de drugs werden aangetroff­en, zijn er nog zeven andere containers twee tot drie dagen doorzocht, maar daarin werd niets gevonden. Dit is de grootste drugsvangs­t in Suriname. Prade zei dat elk geval op zichzelf staat. Hij gaf aan dat een verdachte in de ene zaak aangehoude­n kan worden maar in een andere zaak is dat juist niet het geval. Volgens hem maakt de politie haar huiswerk goed alvorens over te gaan tot aanhouding. Het risico is anders dan groot dat een verdachte die wordt aangehoude­n in vrijheid wordt gesteld door het Openbaar Ministerie (OM). De rechter-commissari­s moet ook oordelen over de rechtmatig­heid van de inverzeker­ingstellin­g. Prade gaf aan dat de politie geen namen in deze zaak heeft genoemd. “Wanneer er mensen zijn aangehoude­n, zult u het wel horen.”

Mohamed Bakas heeft de leiding van de subafdelin­g bestuur Oostelijke Polders en zijn vervanger is Rias Hommarow. De subafdelin­g Westelijke Polders wordt getrokken door Robert Sheerali en hij wordt vervangen door

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname