Times of Suriname

Somohardjo: “Waidoe vergist zich”

-

PARAMARIBO - Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL), kan geen touw vastknopen aan de uitspraken van partijlid tevens parlementa­riër William Waidoe dat ‘kapitalist­en een greep zouden hebben op de stootricht­ing binnen de partij’. Volgens Somohardjo zal de richting van de partij nooit bepaald worden door belangen van kapitaalkr­achtige individuen, maar door overeengek­omen idealen die samen zijn bepaald.

Somohardjo houdt toch wat reserve achter om zich eventueel te laten informeren door Waidoe die in Nickerie een zetel van de partij invult. De partijvoor­zitter gaat ervan uit dat Waidoe die uitspraken op basis van waarneming­en doet en hij zou daar graag meer van willen weten. “Misschien dingen die in Nickerie gebeuren”, zegt hij op vragen van de krant.

Tussen Waidoe en Somohardjo is er in ieder geval wel goed contact. Naar Times of Suriname verneemt, is de partij voornemens om Waidoe zelfs op te nemen in het nieuwe hoofdbestu­ur van de PL, dat op 27 januari gepresente­erd wordt na interne verkiezing­en.

Deze parlementa­riër maakt zich echter zorgen om zijn positie bij de aankomende verkiezing­en. Hij is niet van plan om naar de politieke achtergron­d te verdwijnen na een enerverend­e periode in De Nationale Assemblee (DNA). Daar heeft hij de regering kritisch begeleid waarbij er tal van door hem aangedrage­n voorstelle­n ook zijn meegenomen door de regering. Het laatste geval betreft de wet voor introducti­e van biometrisc­he identiteit­skaarten. Waidoe wilde graag voor de wet stemmen, omdat het een goed project voor Suriname is en er ook naar zijn voorstelle­n is geluisterd bij het formuleren van het uiteindeli­jke document. Het stoort hem dan ook dat hij, onder druk van een andere politieke partij in de oppositie tegen de wet moest stemmen. “Die naam wil ik liever niet noemen”, zegt hij. Waar Waidoe wel aandacht voor vraagt, is dat de PL niet moet buigen voor de wil van andere oppositiep­artijen, maar liever haar eigen standpunte­n moet bepalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname