Times of Suriname

Jeugdzaken gaat voor uitgebreid­e voorlichti­ng jongeren

-

PARAMARIBO - De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname (KPS) zal zich dit jaar behalve met voorlichti­ng over drugsgebru­ik onder de jongeren ook bezighoude­n met informatie op het gebied van kindermisb­ruik en diefstal, zegt Milton Bisschop, hoofd van de afdeling Voorlichti­ng. Ook de op- en verkoop van drugs komen aan de orde.

Volgens Bisschop is Jeugdzaken dit jaar van plan extra aandacht te vestigen op deze onderwerpe­n, omdat door de jaren heen veel jongeren hierbij betrokken raakten. Hij zegt dat het van belang is om niet alleen te wijzen op de fouten die jongeren maken, maar ook de nadruk te leggen op de positieve dingen die zij doen. Er zal ook voorlichti­ng gegeven worden in de volksbuurt­en, zodat die in voldoende mate wordt gegeven aan de samenlevin­g. Daarnaast zullen ook ouders goed geïnformee­rd worden over zaken waarmee hun kinderen dagelijks geconfront­eerd worden.

Een ander onderwerp is het gebruik van social media onder de jeugd, omdat jongeren door middel van het plaatsen van berichten of video’s ruzie zoeken met elkaar. Volgens hem moeten de jongeren nu eens gaan beseffen dat social media er niet alleen zijn om ruzie of problemen te creëren, maar een medium is voor vertier. Bisschop zegt dat de afdeling Jeugdzaken haar uiterste best zal doen om dit jaar veel te bereiken met de jongeren. Het afgelopen jaar is gebleken dat voorlichti­ng de jeugdcrimi­naliteit heeft teruggedro­ngen.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname