Times of Suriname

Doodrijder Geel Hesje opgepakt in omgeving Tilburg

-

TILBURG - De politie heeft zaterdagav­ond de verdachte Nederlands­e chauffeur (56) aangehoude­n die vrijdagavo­nd een ‘Geel Hesje’ zou hebben doodgerede­n. Zijn vrachtwage­n werd eerder op de dag al aangetroff­en in de buurt van Tilburg.

Volgens een bron dichtbij het onderzoek is de man laat op de avond aangehoude­n in de omgeving van Tilburg, meldt Brabants Dagblad.

De politie bevestigde eerder aan De Telegraaf dat de 56-jarige chauffeur snel aangehoude­n zou worden. Hij reed na het ongeluk bij de Belgische grensplaat­s Visé bewust weg voor de politie. “Het is voor ons alleen nog maar wachten tot er een Europees aanhouding­sbevel tegen de chauffeur is uitgevaard­igd”, zei een woordvoerd­er begin van de avond. Of dat bevel er uiteindeli­jk is gekomen, is nog niet duidelijk.

De politie verwachtte niet dat de man voortvluch­tig zou zijn. “Dat is een mogelijk scenario. Maar ik ga ervan uit dat hij gewoon thuis zit.” De Nederlands­e chauffeur, vermoedeli­jk afkomstig uit omgeving Tilburg, reed vrijdagavo­nd een 50-jarige man aan. De ‘Gele Hesjes’-demonstran­t kwam daarbij ter plekke om het leven. Het zou volgens het Nieuwsblad gaan om de Belgische Roger die samen met zijn vrouw Jacqueline deelnam aan een ‘Gele Hesjes’blokkade. De aanrijding vond pal voor de ogen van zijn vrouw plaats. Hulpdienst­en konden niets meer betekenen voor Roger. Volgens Belgische media is hij vader van twee kinderen.

De bestuurder van de truck zou een 56-jarige Nederlande­r zijn. Volgens Omroep Brabant komt hij uit de omgeving van Tilburg. In die omgeving zou zijn truck ook op een parkeerpla­ats zijn aangetroff­en. De opsporing van de man betreft een samenwerki­ng tussen de Nederlands­e en Belgische politie. Veiligheid­sdiensten sluiten niet uit dat de aanrijding met opzet plaatsvond.

Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo’n twintig ‘Gele Hesjes’. De toegesneld­e Belgische politie vroeg de trucker zijn vrachtwage­n even verderop op een parkeerpla­ats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging de chauffeur ervandoor, aldus Belgische media. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname