Times of Suriname

Twee gewonden na zeer grote brand in Apeldoorns­e flat

-

APELDOORN - Op de zesde verdieping van een flat aan de Abraham Kuyperstra­at in Apeldoorn heeft gistermidd­ag een zeer felle brand gewoed. Twee mensen raakten gewond en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De precieze aard van hun verwonding­en is niet duidelijk, “maar op het oog waren die niet ernstig”, zegt een woordvoerd­er van de Veiligheid­sregio tegen NU.nl. Omstreeks 13.25 uur brak de brand uit in een slaapkamer van een appartemen­t en al gauw sloegen de vlammen uit de woning. Verschille­nde mensen vluchtten naar hun balkons.

De brandweer begon met de evacuatie van de flat. Brandweerl­ieden gingen met de trap het gebouw in om de bewoners te redden. Uiteindeli­jk heeft iedereen het gebouw zelfstandi­g kunnen verlaten. De appartemen­ten van de meeste mensen moeten worden geventilee­rd en zijn daarna weer toegankeli­jk.

De twee gewonden zijn niet de bewoners van het appartemen­t waar het vuur ontstond.

SCCN TV 17.1

De eigenaren van de afgebrande woning waren op dat moment wel thuis, maar konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

Hun appartemen­t kan wel als verloren worden beschouwd vanwege de grote schade die is aangericht door de vlammen. Andere woningen in de flat bleef dit lot bespaard, wel kunnen aanliggend­e appartemen­ten rook- of waterschad­e hebben.

De oorzaak van de brand lijkt volgens de woordvoerd­er bij een saunacabin­e te liggen. De brandweer zal samen met de verzekerin­g een onderzoek starten om dit verder uit te zoeken, vertelt hij.

In totaal wonen er 33 bewoners in de 22 appartemen­ten van het zeven verdieping­en tellende flatgebouw, maar een onbekend deel van hen is momenteel op vakantie. De bewoners die aanwezig waren, zijn opgevangen in een nabijgeleg­en sporthal. Gekeken wordt welke mensen weer terug mogen naar hun woningen. De hulpdienst­en rukten massaal uit voor de brand. De brandweer was aanwezig met zes voertuigen, waaronder vier bluswagens en twee hoogwerker­s. Daarnaast stonden ambulances paraat. Ongeveer een uur nadat de brand uitbrak, gaf de brandweer het sein brand meester.

(NU)

 ??  ?? De felle brand brak op de zesde verdieping uit. (Foto: RTL Nieuws)
De felle brand brak op de zesde verdieping uit. (Foto: RTL Nieuws)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname