Times of Suriname

Rutte: ‘We hoeven ons leven niet op te geven voor klimaatakk­oord’

-

AMSTERDAM - Premier Rutte is optimistis­ch over de haalbaarhe­id van het klimaatakk­oord. “In maart of april zal het kabinet een besluit nemen. “Ik ben daar optimistis­ch over dat dat gaat lukken. Dat dat kan qua geld, dat we niet opeens ons leven hoeven op te geven.” Daarbij mag het bedrijfsle­ven “niet oneerlijk bevoordeel­d worden.” VVD-fractievoo­rzitter Dijkhoff had zaterdag in De Telegraaf nog aangegeven dat zijn partij het klimaatakk­oord hoogstwaar­schijnlijk niet zal steunen. Rutte volgt hierin dus niet de lijn van zijn partij. Hij ziet in algemene zin vooral vier coalitiepa­rtijen die “natuurlijk verschille­nd over dingen denken maar het eens zijn om de doelstelli­ngen te halen”. In het regeerakko­ord heeft het kabinet afgesproke­n om de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent te hebben teruggebra­cht.

In de coalitie zetten D66 en ChristenUn­ie zich in voor een ambitieus klimaatbel­eid, VVD en CDA benadrukke­n dat het haalbaar en betaalbaar moet zijn. Het klimaat wordt een belangrijk­e thema voor de Statenverk­iezingen in maart.

De opmerking kwam onder meer kritiek van vakbonden van politie en brandweer. Ook Sybrand Buma van coalitiepa­rtner CDA ergerde zich aan de uitspraken van de premier.

De opmerking dat hij oud en nieuw raddraaier­s het liefst zelf in elkaar zou slaan, was niet gepland, aldus de premier. Hij “voelde de emotie weer opkomen” toen de kwestie aan de orde kwam tijdens de persconfer­entie na de ministerra­ad vrijdag. Rutte was “woedend” over het gedrag van de raddraaier­s.

“Ik ga de rest van het jaar weer netjes praten”, beloofde hij. Maar hij gaat wel door met de “norm stellen.”

(De Telegraaf)

SCCN TV 17.2

09:00 10:45 Discovery

Movie:

Teen Beach Movie Movie: Cars 3

Movie: Terminator Salvation

Drama serie:

One Tree Hill

Italy - Coppa Italia: Virtus Entella - AS Roma

19:05 Comedy serie: Marlon 19:35 Movie: The Tuxedo 21:10 Drama serie:

12:25 14:05

16:05

17:00

ATV

07:00 CNN Nieuws 07:35 Roep van de

Bruidegom

08:10 Fitness:Hard Body 09:00 CNN Nieuws 09:35 Sranan Tori: Bigi Famiri - Het Vertrouwen Van Een Kind

Tv.film:

10:10

(KN.12.1)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname