Times of Suriname

Julian Castro meldt zich als tweede presidents­kandidaat voor Democraten

-

VS - De Democraat Julián Castro (44) heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en van 2020. Onder het presidents­chap van Barack Obama was hij in 2014 minister van Volkshuisv­esting.

“Ik stel me kandidaat voor het presidents­chap omdat het tijd is voor nieuw leiderscha­p en omdat het tijd is voor een nieuwe wind”, zei de oud-burgemeest­er van San Antonio tegen aanhangers. “Ik wil me inzetten voor alle Amerikanen, zodat zij de kansen krijgen die ik ook heb gehad.”

Castro is de kleinzoon van een Mexicaanse immigrant. Hij uitte tijdens zijn toespraak dan ook forse kritiek op het beleid van de huidige Amerikaans­e president Donald Trump. Als Castro de verkiezing­en wint, wordt hij de eerste ‘hispanic’ president van de VS.

Tijdens zijn toespraak sprak Castro zich uit als een voorstande­r van een Amerikaans zorgstelse­l dat toegankeli­jk is voor alle Amerikanen. Ook ondersteun­de hij de Black Lives Matter-beweging en hij haalde de noodzaak van actie tegen klimaatver­andering aan. De oud-burgemeest­er is de tweede officiële kandidaat namens de Democraten. Eerder kondigde senator Elizabeth Warren aan mee te willen doen met de verkiezing­en. Haar kandidatuu­r is nog niet officieel, maar ze heeft al een verkenning­scomité opgericht ter voorbereid­ing op haar campagne.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname