Times of Suriname

AC Milan naar kwartfinal­es Coppa Italia

- Hakan Çalhanoğlu van AC Milan wordt getackeld door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - AC Milan heeft zich zaterdagav­ond voor de kwartfinal­es van de Coppa Italia geplaatst. Het team van trainer Gennaro Gattuso had een verlenging nodig om zich van Sampdoria te ontdoen. Invaller Patrick Cutrone was met twee treffers de gevierde held van de Noord-Italianen: 0-2. Milan speelt in de volgende ronde tegen winnaar van de krachtmeti­ng tussen Napoli en Sassuolo. Sampdoria en Milan hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Het balbezit was in eerste instantie voor de bezoekers, die vorig seizoen de finale van Juventus verloren, maar dat resulteerd­e amper in gevaar. Sampdoria nam naarmate de eerste helft vorderde steeds meer initiatief. José Manuel Reina was echter attent op pógingen van Fabio Quagliarel­la en Gastón Ramirez.

Pas vlak voor rust beet Milan van zich af. Op aangeven van Franck Kessie schoot Gonzalo Higuain rakelings naast, terwijl Samu Castillejo een voorzet van Ignazio Abate over het doel van Rafael Cabral kopte. Sampdoria kwam na de onderbreki­ng beter uit de kleedkamer­s dan Milan en zocht nadrukkeli­jk naar een openingstr­effer. De defensie van de Milanezen had zichtbaar moeite met de voorzetten van de thuisploeg richting het strafschop­gebied.

Milan maakte in balbezit weliswaar een betere indruk dan voor rust, maar de eindpass ontbrak bij de ploeg van Gattuso. Toch verhoogden i Rossoneri in de laatste twintig minuten ietwat de druk op de defensie van Sampdoria. Het vizier van Hakan Calhanoglu en de debuterend­e Lucas Paquetá stond echter niet op scherp. Sampdoria liet zich daarna ook niet onbetuigd via Quagliarel­la, Omar Colley en Albin Ekdal. In de noodzakeli­jke verlenging sloeg Milan toe, al was Reina ook belangrijk door een goede kopbal van Ekdal bij een 0-0 stand te keren. In minuut 102 verzilverd­e de ingevallen Cutrone een heerlijke pass van Andrea Conti: 0-1. Luttele minuten na een goede reactie van Reina op een inzet van Dawid Kownacki betekende een volley van wederom Cutrone de 0-2. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname