Times of Suriname

Sporting en Porto delen de punten

-

VOETBAL - De topper tussen Sporting Portugal en FC Porto heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. De nummers vier en één van de Liga NOS ontliepen elkaar weinig op het veld en dat was uiteindeli­jk terug te zien in de score: 0-0. Marcel Keizer, de trainer van Sporting, liet zodoende na om met zijn ploeg voor meer spanning te zorgen in de titelrace.

Voor Keizer was de wedstrijd tegen Porto uiterst belangrijk. Na twee nederlagen in de laatste drie competitie­duels was een zege op de koploper de enige manier voor Sporting om zich weer serieus te mengen in de titelstrij­d. Tegelijker­tijd kon Porto een groot gat slaan met nummer twee Benfica; bij een overwinnin­g zou men de voorsprong vergroten tot zeven punten. De grote belangen leidden niet tot een spectacula­ire wedstrijd. Beide ploegen meden aanvankeli­jk risico’s en zodoende was er in de eerste helft voor de neutrale toeschouwe­r weinig te beleven.

Bij Sporting had Bas Dost een basisplaat­s, terwijl de teruggekee­rde Pepe bij Porto op de bank zat. Het kwam echter niet tot de officiële rentree van de verdediger. Vanaf de bank zag Pepe in de tweede helft dat Porto een offensief inzette. Dat begon met een aardige kans voor Tiquinho Soares in de 55ste minuut, waarna er enkele mogelijkhe­den volgden voor de bezoekers. Sporting stelde er aanvankeli­jk weinig tegenover, al werd Iker Casillas door poeiers van Bruno Fernandes en Nemanja Gudelj gedwongen tot een redding. Gaandeweg de tweede helft kwam er meer gevaar van de thuisploeg. Veertien minuten voor tijd kreeg Dost de bal bij de tweede paal op het hoofd na een voorzet van Stefan Ristovski, maar zijn inzet miste de juiste richting. In de slotfase van de wedstrijd kwamen er geen grote kansen meer, ook niet in de vijf minuten durende blessureti­jd. Zodoende bleef het bij 0-0 en behoudt Porto een voorsprong van acht punten op Sporting. Maar er kwam voor Porto een einde aan een reeks van achttien officiële overwinnin­gen op rij. (VP)