Times of Suriname

Feyenoorde­r maakt rentree

-

VOETBAL - Ridgeciano Haps is op de weg terug. De linksback speelde dit seizoen vanwege een slepende enkelbless­ure nog geen officiële wedstrijd voor Feyenoord, maar zaterdagmi­ddag maakte hij in het oefenduel met Karlsruher SC (2-4 overwinnin­g) eindelijk zijn rentree. Haps speelde de volledig eerste helft en kijkt met een prettig gevoel terug op zijn rentree. “Heerlijk, ik heb het ontzettend gemist. Ik ben heel blij dat ik weer minuten heb mogen maken”, vertelt hij na afloop voor de camera van Feyenoord TV. Haps raakte in de voorbereid­ing op de huidige voetbaljaa­rgang geblesseer­d. “Het ging wel lekker, zeker na een afwezighei­d van zeven maanden. Het was weer even ritme zoeken, maar ik was vrij in mijn hoofd. Dat was heel belangrijk.”

Haps vond zijn revalidati­eperiode ‘vooral mentaal’ zwaar. “Maar nu heb ik dit ook weer overwonnen. Op dit moment voelt het allemaal goed, we moeten nog even afwachten hoe dat morgenocht­end zal zijn. Maar ik ben nu vooral heel blij”, aldus de 25-jarige verdediger, die sinds de zomer van 2017 onder contract staat bij Feyenoord.

De Rotterdams­e club betaalde destijds ongeveer zes miljoen euro aan AZ om Haps in te lijven. De back kwam in zijn debuutjaar tot 27 wedstrijde­n, waarvan 23 in de Eredivisie. Op de linksbackp­ositie zal hij nu de concurrent­iestrijd moeten aangaan met Tyrell Malacia en Calvin Verdonk. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname