Times of Suriname

Juventus bekert eenvoudig verder

- Douglas Costa van Juventus wordt verdedig____d door twee spelers. (Foto: Goal)

VOETBAL - Juventus heeft zich zaterdag voor de kwartfinal­es van de Coppa Italia geplaatst. Het team van Massimilia­no Allegri boekte een degelijke zege op Bologna, dankzij goals van Federico Bernardesc­hi en Moise Kean: 02.

Cristiano Ronaldo maakte na een uur spelen zijn opwachting, als vervanger van Kean. Bologna gaf het openingsdo­elpunt letterlijk cadeau aan Juventus. Na een lange bal van Mattia De Sciglio in de negende minuut botsten doelman Angelo Da Costa en Arturo Calabresi tegen elkaar op, waarna Bernardesc­hi de bal in het lege doel kon werken: 01. Dat was ook tevens de ruststand omdat de thuisploeg naliet om de achterstan­d weg te werken. Zowel Mattias Svanberg als Mitchell Dijks sprong bijzonder slordig om met een kans.

In de tweede helft trok Juventus het duel definitief naar zich toe. Vier minuten na rust belandde een van richting veranderd schot van Douglas Costa voor de voeten van Kean, die simpel afrondde: 0-2.

Dijks probeerde Bologna terug in de wedstrijd te helpen, maar het team van Allegri hield goed stand en speelde het duel profession­eel uit. Juventus speelt later deze maand tegen de winnaar van het duel tussen Atalanta en Cagliari. (VP)