Times of Suriname

Chinese Ambassador’s Football Cup succes

- TAS, de kampioen in de U-13-klasse, kreeg de prijzen uitgereikt door de Chinese ambassadeu­r Liu Quan. (Foto: Sherwien Hanoeman)

VOETBAL - De Chinese Ambassador’s Football Cup is een succes geworden en dit smaakt naar meer. Dit zegt Ashok Bainath Sah, de competitie­manager van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), die belast was met de organisati­e van dit toernooi. Dit toernooi werd in samenwerki­ng met de SVB en de Chinese ambassade georganise­erd om de vriendscha­p tussen beide organisati­es te bevorderen. Zaterdag vonden de semifinale­s en de finales plaats in de verschille­nde klassen te Owru Cul. Hierna vond de prijsuitre­iking plaats door de Chinese ambassadeu­r Liu Quan.

Bainath Sah is heel tevreden met het verloop van het toernooi en geeft aan dat dit naar meer smaakt. Hij weet nog niet of dit een jaarlijks terugkeren­d toernooi zal worden, maar volgens hem moet de SVB dat wel overwegen. Het toernooi bestond uit een U-13, U-15 en een U-17-klasse. De U-13-klasse en de U-15-klasse bestond elk uit twaalf teams, terwijl in de U-17-klasse acht clubs deelnamen. Bainath Sah had wel meer deelnemers verwacht in de U-17-klasse, maar enkele clubs kwamen zich te laat aanmelden voor het toernooi, waardoor zij niet meer ingeschrev­en konden worden. Hij hoopt op een terugkeren­d toernooi, want er is wel animo. In de U-13-klasse werd Tourtonne All Stars kampioen en Transvaal moest genoegen nemen met het semikampio­enschap. In de U-15-klasse werd Leo Victor kampioen en Tourtonne All Stars werd semikampio­en. In de U-17klasse werd Transvaal kampioen en Bintang Lair pakte het semikampio­enschap. De kampioen van elke klasse kreeg een trofee, medailles en SRD 3000, terwijl de semikampio­en van elke klasse een trofee, medailles en SRD 2000 in ontvangst kreeg. Ook de topscoorde­rs en de minst gepasseerd­e doelmannen in elk klasse kregen respectiev­elijk een trofee en SRD 100.