Times of Suriname

Barcelona eenvoudig langs Eibar

-

VOETBAL - Barcelona heeft in Camp Nou betrekkeli­jk eenvoudig afgerekend met Eibar: 3-0. De middenmote­r moest buigen voor Luis Suárez en Lionel Messi, die een zeer fraaie mijlpaal behaalde.

In de eerste helft speelde Barcelona enigszins met de handrem erop en Eibar kon redelijk bijblijven. Een klasseflit­s in de negentiend­e minuut zorgde wel voor een 1-0 voorsprong. Suárez was het eindstatio­n na een zeer fraaie combinatie met Philippe Coutinho in de rol als aangever. Eibar kreeg niet veel kansen, maar had voor rust via Sergi Enrich wel aan een treffer geroken. Omdat de penaltycla­ims van Coutinho niet verhoord werden, was de ruststand 1-0.

Opvallend was dat Messi voor rust de bal niet één keer in het vijandelij­ke zestienmet­ergebied had aangeraakt. Tien minuten in het tweede bedrijf kwam daar veranderin­g in. Na wederom voorbereid­end werk van Coutinho en Suárez schoot de Argentijns­e superster tegendraad­s raak. De 2-0 betekende daarom niet alleen de nekslag, maar ook een statistisc­h hoogtepunt. Het was voor Messi immers zijn vierhonder­dste goal in La Liga. Nooit kreeg iemand dat voor elkaar. Messi is met zeventien competitie­treffers ook topscorer van Spanje. Zijn naaste belager in dat klassement is Suárez. De Uruguayaan pikte ook zijn tweede goal mee. Na een snelle inworp rondde hij behendig af met buitenkant rechts. De voormalige Ajacied staat daarmee nu op veertien competitie­goals. Door de competitie­zege staat Barcelona nu dus weer vijf punten boven Atlético. (VI)