Times of Suriname

Gorré nooit problemen met Rijssel

-

VOETBAL - Stefano Rijssel is toch door bondscoach Dean Gorré opgeroepen om deel te nemen aan de voorbereid­ingen voor het Nations League-duel tegen Saint Kitts en Nevis, dat gespeeld zal worden op 24 maart. Rijssel heeft de laatste maanden de gemoederen flink bezig gehouden, omdat hij in november zonder overeenste­mming met Gorré en de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) koos om te gaan zaalvoetba­llen. De bondscoach gaf aan dat hij teleurgest­eld was in de aanvaller en enkele leden van de SVB zeiden dat Rijssel nooit meer opgeroepen zou worden voor de nationale selectie, maar een officiële mededeling bleef echter uit.

Nu blijkt dat Rijssel voor de voorbereid­ingen op het Nations League-duel tegen Saint Kitts en Nevis toch is opgeroepen door bondscoach Gorré. De bondscoach geeft aan dat hij nooit problemen heeft gehad met de aanvaller. “Hij geeft altijd honderd procent op de trainingss­essies en ook in wedstrijde­n, daarom hebben we gekozen om hem op te roepen. Het enige probleem dat wij met hem hebben, is dat hij af en toe ervoor kiest om te zaalvoetba­llen, maar dat hebben we besproken met het bestuur van de SVB en eenieder is akkoord gegaan om Rijssel toch op te roepen voor nationale selectie.” De bondscoach geeft verder aan dat deze selectie een voorlopige is en er kunnen veranderin­gen optreden. Hij zal spelers blijven scouten en als er uitblinker­s zijn, zullen die opgeroepen worden. Uiteindeli­jk zullen 23 spelers geselectee­rd worden voor de eindselect­ie.

De voorlopige bestaat uit:

selectie

Claidel Kohinor, Sersinio Profijt, Cherwin Doorson, Rivaldo Soesman, Ivanildo Misidjan, Purcy de Baas, Miquel Darson, Ervin Tjon A Loi, Anduelo Amoeferie, Isiah Helstone, Sergino Eduard, Ronaldo Kemble, Brian Elshot, Roxey Fer, Roger Rosebel, Garevey Kwelling, Stefano Rijssel, Dimitri Apai, Rievaldo Doorson, Renzo Akrosie, Gilberto Cronie, Cerezo Haabo, Jamilhio Rigters, Zerguinho Deira, Abraham Graves, Doniël Wijdenbosc­h, Ayad Godlieb, Urano Morris en Michiel Revales.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname