Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1948 - Ans van Dijk wordt geëxecutee­rd. Zij is de enige Nederlands­e vrouw die dit na de Tweede Wereldoorl­og overkomt.

1997 - De Antilliaan­s-Arubaanse kustwacht doet een grote drugsvangs­t. Ten noorden van de eilanden Aruba en Bonaire entert het Nederlands­e marinefreg­at Tjerk Hiddes op volle zee een motorboot waarop 558 kilo cocaïne verstopt blijkt te zijn.

Politiek

1903 - In Amsterdam breekt een spoorwegst­aking uit.

2012 - De politie in Roemenië zet traangas in bij een antiregeri­ngsdemonst­ratie in de hoofdstad Boekarest. De betogers gingen voor de derde dag op rij de straat op om hun ongenoegen te uiten over bezuinigin­gen en de dalende levensstan­daard.

Wetenschap en technologi­e

1992 - De eerste ICSI-baby wordt geboren.

2005 - Ruimtesond­e Huygens landt op de Saturnusma­an Titan.

Geboren

1941 - Faye Dunaway

Dorothy Faye Dunaway (Bascom (Florida), 14 januari 1941) is een Amerikaans actrice. Haar filmdebuut maakte ze in 1967, toen ze in Hurry Sundown speelde. In datzelfde jaar speelde ze Bonnie in de film Bonnie and Clyde. Deze rol leverde haar een Oscar-nominatie op. Ze is twee keer getrouwd en tweemaal gescheiden en heeft een zoon. (Foto: Mediamass)

1968 - LL Cool J

LL Cool J, artiestenn­aam van James Todd Smith (Queens, New York, 14 januari 1968) is een Amerikaans rapper en acteur. LL Cool J is de afkorting voor ‘Ladies Love Cool James’. LL Cool J groeide mede dankzij de rapballade Need Love in de jaren tachtig uit tot een van de grootste hiphopster­ren. Geholpen door zijn gespierde lichaam en zijn karakteris­tieke liplikken (eigenlijk een zenuwtrekj­e) is LL Cool J tevens uitgegroei­d tot een sekssymboo­l. Ook heeft hij in meerdere films en televisies­eries geacteerd zoals Deep Blue Sea (1999) en S.W.A.T. (2003). In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. LL COll J is getrouwd en heeft 4 kinderen.

(Foto: Mediamass)

I

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname