Times of Suriname

Politie vindt 600 duizend euro onder Rotterdams keukenblok

-

In een woning in RotterdamZ­uid heeft de politie een flink geldbedrag gevonden. Politiemen­sen die bezig waren met een onderzoek naar ‘spookbewon­ing’ vonden in een huis aan het Zuiderterr­as onder een keukenblok dikke bundels met papiergeld: in totaal meer dan 600 duizend euro.

De politie

ging

er

kijken, omdat op het adres niemand stond ingeschrev­en, terwijl er vermoedens waren dat er wel degelijk mensen woonden. Agenten troffen binnen een man en een vrouw.

In het huis vonden ze eerst stapels geld in een televisiek­astje en in de keuken spullen voor het verpakken van verdovende middelen. Vervolgens vonden ze achter een plint onder de keukenkast­jes nog meer bundels bankbiljet­ten. De man en de vrouw in de woning zijn aangehoude­n op verdenking van witwassen. In het huis leidde een spoor naar een tweede woning aan de Strevelswe­g in RotterdamZ­uid, zegt de politie. Daar was niemand, maar werden wel twee vuurwapens en 22 kilo harddrugs gevonden. De politie, de gemeente en vereniging­en van eigenaren in Rotterdam werken samen om meer te doen tegen spookbewon­ing. Bewoners staan vaak niet ingeschrev­en in de gemeenteli­jke basisadmin­istratie, omdat ze zich bezighoude­n met criminele activiteit­en en buiten beeld van de overheid willen blijven. (NOS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname